איך לבחור רמקולים מתאימים למוזיקה והקרנה (המדריך המלא)

בחירת רמקולים, לא משנה אם לבית שלכם או לכל מטרה אחרת, הוא אירוע חשוב. לא משנה איך תשימו את זה, אתם רוצים להתאים את חווית השמיעה למטרה האישית שלכם. זאת אומרת שאם אתם רוצים לשים דגש על סוג מוזיקה מסויים, עליכם לבחור בקפידה ולהתאים את הדגם לרצונותיכם.

בסופו של דבר, המטרה שלכם היא להתאים את סוג הסאונד למטרה שאליה אתם קונים את הרמקול. בואו ונניח שאתם מעוניינים למקם את הרמקול שלכם בסלון ואתם רוצים להשמיע מוזיקת ג'אז לאורך היום וכשיש אורחים. אז כבר הבנו כמה דברים על הרמקול העתידי שלכם.

(1) אתם לא צריכים רמקול שיכול להגיע לווליום מאוד גבוה, פשוט כי אתם אף פעם לא תשתמשו בזה.

(2) אתם לא צריכים כמות אדירה של באסים (bass) מהסיבה הפשוטה שאתם שומעים מוזיקת ג'אז (לרוב) בוויליום יחסית נמוך.

הבאתי את הדוגמא של הג'אז בגלל שזו הסיבה שחברים שלי התקינו בביתם רמקולים. הם מנגנים מוזיקת ג'אז לאורך כל היום (הם גם עובדים מהבית!) והבחירה של הרמקולים שלהם מושלמת בגלל שהרמקול משרת את המטרה ולא ההפך. זה מה שאני אעזור לכם להשיג במאמר זה.

אז בואו נתחיל מלהבין את חמשת הדברים שאתם חייבים לשקול לפני קנייה של רמקול, לא משנה אם אתם רוצים לשמוע מוזיקה או לראות סרטים ולחוות את הסרט בעזרת הסאונד. בואו נתחיל!

איך לבחור רמקולים

כל מה שנעשה בחלק זה (החלק המרכזי) של המאמר זה להבין מה אתם צריכים לשקול לפני כל קניית רמקולים, לא משנה לאיזו מטרה. החלק הזה יתאים לאנשים שרוצים לקנות זוג רמקולים פשוט לשמיעת מוזיקה ברחבי הבית או לאנשים שרוצים לקנות 5-6 רמקולים לקולנוע הביתי שלהם.

הדבר הראשון שאתם רוצים להבין הוא שהרמקול משרת אתכם ולא ההיפך. אל תקשיבו לאנשים שממליצים לכם על דגם מסויים בלי להבין למה אתם רוצים רמקול מלכתחילה. אתם רוצים לקנות רמקול שישרת את המטרה שלכם. וכל זה מתחיל מתקציב.

#1 – תקציב

אז תשאלו את עצמכם. מה התקציב שלכם? זה הדבר הראשון שאתם רוצים להבין כי אם אתם עוקבים אחרי כל הצעדים חוץ מתקציב, אתם יכולים לסיים את התהליך עם זוג רמקולי תקרה שעולים יותר ממה שאתם רוצים להוציא ולהתאכזב. המקרה הזה קרה לי המון פעמים ואני בטוח שגם לכם: אתם מגיעים למסקנה שאתם חייבים מוצר מסויים והוא מושלם בשבילכם, אז אתם הולכים לחנות כדי לקנות אותו. אבל, אתם מגלים שהמוצר הוא הרבה מעל התקציב שלכם ואתם לא מוכנים להשקיע את הסכום הנדרש כדי לקבל אותו.

מקרה זה יכול רק לאכזב אתכם ולבאס את כל חווית הקנייה (שהיא החלק הכי כיף, אם אתם שואלים אותי!)

אז לפני שממשיכים הלאה, תקבעו תקציב, סכום ריאליסטי שאתם מוכנים להוציא על רמקולים.

תקציב

#2 – סוג ההשמעה (ז'אנר/מטרה)

עכשיו הגענו לחלק הכי חשוב, אז שימו לב. עכשיו שיש לכם תקציב, אתם רוצים להבין מה אתם רוצים לנגן ברמקולים. אם אתם רוצים לנגן מוזיקה, מהו סוג המוזיקה? אם אתם רוצים לעשות סטרימינג לסרטים וסדרות, האם אתם אוהבים לראות אימה, אקשן, או קומדיה. אולי לא תאמינו לי, אבל סוג הרמקולים שיביאו לכם חוויה מרבית יהיו שונים בין אקשן, אימה, וקומדיה. אבל בשידור סדרות וסרטים, סוג הרמקולים לא משנה כמו בסוג המוזיקה.

אני חושב שיותר קל להאמין לעובדה שאתם תצטרכו רמקולים שונים אם אתם מנגנים ג'אז רגוע או מטאל כבד. הדגש על הבאסים וסוגי צלילים שונים יהיה שונה. ואם אתם לא מאמינים לי, תכתבו בגוגל: Best Speakers for Metal. ו Best Speakers for Jazz. מה שאתם תראו מהניסוי הזה זה את התוצאות השונות. שימו לב לדגש של הרמקולים לכל אחד מסוגי המוזיקה.

ברגע שאתם מצמצמים את סוג השימוש שלכם למאפיין בסיסי כמו ג'אז או רוק, הבחירה נהיית קלה בהרבה. אני אוסיף ואומר בנוגע לסטרימינג של סרטים וסדרות שסוגי הרמקולים לא יעשו הבדל כזה גדול כמו בסוגי המוזיקה. אך, לא ניתן להתעלם מההבדל וחשוב להבין מהו סוג ההשמעה כדי להתאים את מאפייני הרמקול אליו.

#3 – מימד החדר

בואו נבין פרט נוסף בדרכם לבחירת רמקולים ביתיים. מה מימד החדר? האם נצטרך רמקול יותר עוצמתי לחדר יותר גדול? כמובן שכן! תדמיינו חדר רחב מימדים עם רמקול קטן: אתם לא תצליחו לשמוע את המוזיקה מהצד המרוחק של החדר מהרמקול. לכן, תתאימו את גודל ועוצמת הרמקול למימד החדר.

הרמקול שתקנו לשירותים או למעלית שלכם יהיה שונה מהרמקול שתקנו לסלון. לכן, חשוב להתאים את עוצמת וגודל הרמקול למימד החדר! עד עכשיו, יש לנו תקציב, סוג ההשמעה, ומימד החדר. אנא מכם, עברו על כל אחד מהם.

ובואו נמשיך הלאה.

#4 – סוג רמקול

סוג הרמקול הוא מאוד חשוב, במיוחד אם אתם רוצים להתאים את חווית השמיעה שלכם לרמקול וכך למקסם את החוויה. אני לא אצלול ליותר מדי פרטים בנושא הזה, למרות שהוא חשוב. הסיבה לכך היא בגלל שאפשר לדבר על סוגי הרמקול במשך כמה מאמרים (אולי נעשה זאת בהמשך), והדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לשעמם אתכם עם פרטים יבשים.

הסוג הראשון הוא רמקולים שקועים. האמת, זה סוג הרמקולים האהובים עליי בגלל הצורה והיעילות שלהם. הם מתאימים גם להשמעת מוזיקה, כריזה, וסטרימינג של סדרות וסרטים. הם מביאים את כל מה שהצופה צריך, שזה בדיוק מה שאנחנו רוצים להשיג עם רמקולים איכותיים.

הסוג השני הוא רמקולי מדף (תקרה). כמו שאתם יכולים בוודאי לדמיין, הרמקולים האלו יותקנו או על מדף או בתקרה. הרעיון הוא שיהיה להם גובה ושהם יהיו מכוונים כלפי מטה. מה האפקט שזה יצור, אתם בטח שואלים את עצמכם? האפקט הוא פיזור מרחבי של גלי הקול שיוביל לפיזור מרחבי של הסאונד עצמו.

עוד סוג שאציג לכם הוא הרמקול הסמוי. כמו שאתם יכולים לדמיין, רמקולים סמויים "מוחבאים" במרחב. וכך, תוכלו לנגן מוזיקה בלי שיהיה לכם מוצר ענק באמצע החדר או מותקן בתקרה. אני לא ממליץ לקנות רמקול סמוי אם אתם רוצים לעשות סטרימינג איכותי לסרטים וליצור את אפקט ה"On Stage" שבו אתם יוצרים מצב שהאודיו מהסרט מגיע ממרכז הבמה ולא מהמסך או מהרמקולים.

הסרטון הבא מתאר בצורה פנומנלית את השימוש של רמקול סמוי (ממליץ בחום לצפות!)

יש עוד כמה סוגים, אבל לא ניגע בהם במאמר זה אלא במאמר אחר. אם אתם רוצים לקרוא על סוגי רמקולים שונים, תעקבו אחרי הלינק!

#5 – לא להקשיב למוכרים מפולפלים

אני תמיד אומר שצריך להיזהר ממוכרים מפולפלים, לא משנה כמה הם כריזמטיים או מודעים לבעיות שלכם. איש מכירות מפולפל הוא איש מכירות מסוכן שאולי לא באמת רוצה בטובתכם. אנחנו בסינמה דיזיין דואגים לך ראשון או ראשונה ורק אחרי זה לצרכינו.

בחזרה לנקודתנו, לפעמים חנויות לא רוצים למכור לכם את מה שאתם באמת צריכים, אלא את מה שיקר או מה שנמכר פחות. אני חושב שכולם יכולים להסכים שזה המקרה בחנויות רבות ברחבי הארץ. אז שימו לב לעשות את המחקר שלכם בעמצכם, ולא לסמוך יותר מדי על אנשים שרוצים לדחוף לכם מוצר שאתם לא בטוחים בו ב100%!

ושוב, אם אתם רוצים ייעוץ חינם לגבי רמקולים או סטרימינג ביתי, תגללו לסוף העמוד ותשאירו פרטים. אנחנו נדאג לכל השאר.

טיפ – הקשיבו לרמקולים לפני הקנייה

האמת היא שלא רציתי להכניס את החלק הזה במאמר, אבל הייתי חייב לוודא שאתם עוקבים אחרי הטיפ הכי, הכי חשוב לבחירת רמקולים מתאימים. לרוב, אני ממליץ לחברים שלי לקנות דברים מחו"ל, בגלל שזה יוצר יותר זול וקונים ישר מהספק. אך, במקרה של רמקולים וכל מה שקשור בסטרימינג ביתי, בין אם זה מסך טלוויזיה, רמקולים, או אפילו רסיבר (Receiver), עדיף לכם להשקיע טיפה יותר כסף ולהיות בטוחים שהמוצר שאתם קונים מתאים ב100% לצרכים שלכם.

בואו נבין למה אני אומר את זה.

דמיינו סיטואציה שבה אתם מזמינים זוג רמקולים מAmazon ב100 שקל פחות ממה שמוצאים בארץ. אז (1) הזמן משלוח ארוך בהרבה ואף יכול לעבור את ה30 ימים, דבר שיאכזב את ציפיותיכם מהרמקול עצמו. (2) לא שמעתם את הרמקול. אתם לא יודעים מה הייחודיות שלו ומה הוא עושה הכי טוב. אתם לא שמעתם את הבאסים ובהחלט לא יודעים לאיזו מטרה הוא הכי מתאים (חוץ ממה שהיה למי שמכר לומר עליו.) אני אפילו ארחיב ואומר שלצפות בסרטוני יוטיוב על הרמקול עצמו זה לא מספיק.

ההמלצה שלי היא לקנות רמקולים מחנות אמינה בארץ ולשלם טיפה יותר על הזמן שמתקצר לכם במשלוח ועל וודאות במוצר. ושוב, אם אתם צריכים ייעוץ חינם, השאירו את הפרטים שלכם למטה ונדאג לחזור אליכם עם עזרה מירבית. תבינו משהו, אתם חייבים לשמוע את הרמקול בפעולה לפני שאתם קונים אותו. אם אתם שומעים את הרמקול פעם ראשונה (בלייב) בבית שלכם, יש סיכוי לא קטן שתתאכזבו בסופו של דבר.

לבחור רמקולים זה כיף

אני יודע שהצפתי אתכם בהמון פרטים שאולי לא ישמשו אתכם אף פעם. אך, הסיכויים איתי. כנראה שתשתמשו ותיעזרו בפרטים ששיתפתי במאמר זה. עכשיו אתם מודעים להבדל בין רמקולי תקרה, מדף, שקוע, וסמוי. ברגע שתגיעו לחנות עצמה (אלינו!) תיהיו עם ידע נרחב ואנשי המכירות ידעו שאתם יודעים דבר או שניים על רמקולים. וכך, תצאו יותר מקצועיים ומבינים והסיכויים שתבחרו רמקול לא מתאים למטרה שלכם פוחתים בהרבה!

כיף

אז תהנו מתהליך הבחירה. בסופו של יום, זה החלק הכי כיף בכל תהליך הקנייה והשימוש. ואם תעקבו אחרי המאמרים שלנו, תוודאו ותמקסמו את הסיכויים שלכם להצליח בתחום הזה ולקנות את המוצר הנכון לכם!

לסיכום

אז בואו נדבר ישר ולעניין. שימו לב לפרטים הבאים לפני שאתם בוחרים רמקול. (1) מהו התקציב שלכם, (2) מהו סוג המוזיקה שאליו אתם מכוונים לנגן ומה מיוחד בסוג מוזיקה הזה (האם צריך באסים גבוהים כדי לנגן אותו וכו,)(3) מהו מימד החדר שאתם מתכוונים להתקין את הרמקולים, (4) מהו סוג הרמקול שאתם רוצים (רצפתי, שקוע, סמוי, מדף, תקרה), ו(5) אל תקשיבו למוכרים המפולפלים שמנסים למקום לכם את מה שהחנות רוצה למכור!

אם תשקלו את כל אחד מן הפרטים מעל, תצליחו לרכוש את הרמקול האופטימלי בשבילכם. אני אומר את המשפט הבא בביטחון, כי אני באמת מאמין בו; אם תשקלו את כל אחד מן הפרטים למעלה ותגיעו להחלטה טובה ונבונה, הסיכויים שלכם להישאר עם רמקול לא מתאים לכם נמוכים מאוד ואף שואפים לאפס.

זה מה שאנחנו עושים בסינמה דיזיין. אם אתם רוצים ייעוץ חינם, אתם יכולים ליצור איתנו קשר מהטופס למטה. עם זאת, אתם יכולים גם לכתוב תגובה בסוף המאמר הזה ונענה עליה. אך, הדרך המומלצת היא ליצור איתנו קשר.

קניית רמקולים יכולה להיות דבר מפחיד, ואני יודע איך זה מרגיש. אתם לא מבינים שום מושג בתחום והכל נשמע כמו ג'יבריש. אתם שומעים מושגים כמו רסיבר ותגובת תדר והמוח שלכם מתחיל לעבוד שעות נוספות. אם זה המקרה, הגעתם למקום הנכון. אל תהססו ליצור איתנו קשר לייעוץ חינם!

אם אתם רוצים לקרוא עוד על דרכי הקרנה, אתם מוזמנים לקרוא שני מאמרים אחרים שלנו בנושא Airplay ו Google Chromecast. פשוט תעקבו אחרי הלינקים כדי לקרוא על כל אחד מהם!

דילוג לתוכן